Osa 3
Putkiremontti voi olla selkeä, nopea ja sopivaksi räätälöity
Päätöksentekotilanteessa valitsemme aina riskittömimmän vaihtoehdon. Tässä osassa avaan, miten ja miksi tästä lähtötilanteesta rakennettiin TÄSMÄ -putkiremonttimalli, joka toteutetaan kokonaisvastuurakentamisena (KVR-sopimuksella).
Putkiremontti voi olla selkeä, nopea ja sopivaksi räätälöity

Millainen on unelmiesi putkiremontti? Asukkaat vastaavat yleisimmin sanoilla helppo, luotettava, kustannustehokas, kerralla valmista, laadukas, aikataulussa, pystyin vaikuttamaan lopputulokseen.

Miten sitten putkiremontin toteuttaja kuvailisi unelmien putkiremonttia? Yksinkertaisesti samoilla sanoilla.

Näistä lähtökohdista syntyi NHK:n uusi putkiremonttimalli TÄSMÄ®, joka on kuin mittatilausvaatteen osto: selkeää, laadukasta ja juuri sinulle sopivaksi räätälöityä.

 

Avaimet käteen on yhtä kuin kokonaisvastuurakentaminen

Toteutustapaa valittaessa oli keskeistä pohtia, mikä todella sopisi taloyhtiön kotien tarpeisiin. Taloyhtiössä hallitusjäsenyys on harvalle kokopäivätyö vaan ennemminkin yksi luottamustehtävä lisää arjessa. Yhteistoiminnallisista toteutustavoista, kuten projektiallianssista ja projektinjohtourakoinnista, meillä on hyviä kokemuksia, mutta ne vaativat taloyhtiöltä aktiivisuutta ja uskallusta edistää hanketta varsin keskeneräisenkin tiedon varassa.

Halusimme lähestyä taloyhtiötä, joka arvostaa helppoutta sekä laatua. Sopivimmaksi toteutustavaksi todettiin avaimet käteen -tyyppinen palvelu, josta käytetään myös termiä kokonaisvastuurakentaminen (KVR). Oli aika perehtyä tarkemmin tämän toteutustavan ominaisuuksiin.

Kokonaisvastuurakentamisesta löytyi hyvin tutkimustietoutta. Samaan aikaan kun toteutustavan selkeyttä kiiteltiin, nostettiin merkittävimpänä heikkoutena esiin laatutason epäselkeys: tilaajat olivat kokeneet, etteivät he pysty vaikuttamaan toteutuvaan laatutasoon riittävällä tasolla.

Mutta miksi jäädä kiinni ongelmaan, kun sitä voidaan jalostaa? Lähdimmekin työstämään omaa toteutustapaamme. Tavoitteena oli yhdistää kokonaisvastuurakentamisen selkeys asiakkaan päätöksenteon kannalta ja luoda tapa, jolla yhteinen käsitys laatutasosta rakennetaan heti hankkeen alkumetreiltä.

 

TÄSMÄ® -putkiremontin lähtötiedoksi riittää taloyhtiön teettämä hankesuunnitelma

Putkiremontin tarve tulee harvoin yllättäen. Usein taloyhtiöissä on teetetty tarveselvitys ja hankesuunnitelma tulevasta remontista. Halusimme tarjota taloyhtiöille tähän pisteeseen uuden vaihtoehdon.

Oletetaan, että putkiremonttia on tarkoitus edistää perinteisesti vaihe kerrallaan. Siinä kohtaa, kun hankesuunnitelma on tehty ja on aika siirtyä toteutussuunnittelijoiden kilpailuttamiseen, pyydämme teitä ottamaan yhden viikon aikalisän.

Tarjoamme tehokonsultaatioviikon, jonka tuloksena saatte tulevan putkiremonttinne:

 • toimiksi osoitetut tekniset toteutusratkaisut,
 • pitävän ja kilpailukykyisen budjettihinnan KVR-hankkeesta sisältäen toteutussuunnittelun ja toteutuksen ”avaimet käteen” ajatuksella,
 • pitävän, toimivaksi todetunja realistisen hanke-aikataulun päätöksentekopisteineen sekä
 • ehdotuksen peruslaatutason mallistoksi ja osakamuutosvalikoimasta.

Konsultaatioviikon aikana perehdymme hankesuunnitelmaan ja muodostamme sen pohjalta ratkaisut tulevasta putkiremontista seuraavasti:

 • kiinteistön tontilla tehtävän työn sisällön,
 • tekniikkajärjestelmittäin työn sisällön sekä yleisissä tiloissa että asunnoissa,
 • kotien märkätilojen työn sisällön,
 • kotien muiden tilojen työn sisällön sekä
 • tarvittavat avustavat ja hallinnolliset työt, jotka tukevat sujuvaa putkiremonttihanketta.

 

Kiinteistön tekniikka rakennetaan kokemuksella ja kumppanuuksin

Toimivat tekniikkaratkaisut ovat onnistuneen putkiremontin kivijalka. Perustamme toimintamme vuosien aikana rakentuneisiin kumppanuuksiin sekä suunnittelun että alaurakoinnin osalta.

Laajaan kokemukseemme perustuen määritämme juuri teidän taloyhtiöönne sopivimmat tekniset ratkaisut, jotka on jo:

 • suunniteltu detaljitasolle,
 • hyväksytty rakennusvalvonnassa ja
 • koeponnistettu toteutettavuuden ja luotettavuuden osalta onnistuneesti aiemmissa putkiremonteissamme.

 

Valmiit materiaalivaihtoehdot perustuvat sisustussuunnittelun osaamiseemme

Mitä tarkoittaa selkeä, nopea ja räätälöity putkiremontti palvelun osalta? Sitä, että osakkaana on sujuvaa toimia. Valinnat on helppoa tehdä laadukkaista vaihtoehdoista, jotka sisustussuunnittelijamme ovat laatineet.

Siksi pystymme tarjoamaan:

 • aina laadukkaat materiaalit taloyhtiönne budjetista riippumatta,
 • taloyhtiöllenne helpot kalusteiden ja materiaalien valinnat sekä
 • valmiiksi hinnoitellun osakasmuutosvalikoiman.

 

Yleiset tilat päätetään budjettiin sopivaksi valmiista vaihtoehdoista

Jokainen taloyhtiö poikkeaa hieman yleisten tilojen osalta, mutta putkiremontissa sisältö on hyvin samantyyppinen. Viikon konsultaation aikana luommekin ehdotuksen siitä, mitä yleisissä tiloissa kannattaa tehdä: onko fiksua remontoida saunaosasto tai ehkäpä uusia vanhat häkkivarastot, kun vanhat joudutaan purkamaan osittain joka tapauksessa putkireittien tieltä?

Seikkaperäinen tarkastelumme mahdollistaa sen, että taloyhtiönne voi päättää tilakohtaisesti remontin sisällöstä omien tarpeiden ja budjetin mukaisesti.

 

Konsultaatioviikon jälkeen taloyhtiöllänne on olemassa parempi tapa toteuttaa putkiremontti

Viikon konsultaation jälkeen taloyhtiöllenne on tuotettu selkeä ehdotus TÄSMÄ® kokonaisvastuurakentamiseen perustuvasta putkiremontista ja voitte valita, miten haluatte edetä:

A) tarjouksemme miellyttää. Tarkennamme putkiremontin sisällön ja halutun laatutason tulevan kuukauden aikana yhdessä taloyhtiön kanssa. Sen perusteella laadimme pitävän kokonaishintaisen KVR-urakkasopimuksen. Meille kokonaisvastuurakentaminen tarkoittaa sitä, että sovittu hinta pitää.

B) tarjouksemme ei miellytä. Haluamme ymmärtää paremmin, miksi tarjouksemme ei miellyttänyt. Hyvitämme 50 % konsultaatiopalkkiostamme, jos taloyhtiö antaa meille pyytämämme palautteen. Mikä parasta, tässäkin tapauksessa taloyhtiön käyttöön jää kattava ehdotus, joka auttaa putkiremonttihankkeen edistämistä.

 

Tutustu tästä tarkemmin TÄSMÄ® putkiremonttiimme

Seuraavassa blogikirjoituksessa paneudutaan taloyhtiönne tekniseen suunnitteluun. Miksi laajan kokemuksen hyödyntäminen yhteistyössä suunnittelijoiden ja urakoitsijan kanssa on äärimmäisen tärkeää onnistuneen putkiremonttihankkeen toteuttamiseksi?
Palaa blogiin